Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία τρώγοντας αβοκάντο και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;
Είμαστε συνεχώς τρώω για τοστ αβοκάντο και καμαρώνω μοντέρνα, smoothies αβοκάντο μας, αλλά εμείς γνωρίζουν καν τι είναι το αβοκάντο είναι ; Φυτικά ή φρούτα; Ήρωας ή απλά διατροφή; Παραδέξτε το – δεν έχετε ιδέα.
Λοιπόν, οι λάτρεις του αβοκάντο, είμαστε εδώ για να θέσουμε τα ερωτήματά σας να ξεκουραστούν. Παρακάτω, αποκαλύψαμε κάθε ερωτηματικό που ρωτήθηκε ποτέ από το avocado, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι, τι πιστεύουν πραγματικά οι διαιτολόγοι γι ‘αυτά και αν είναι πραγματικά το τέλειο φαγητό για τη μέση σας.
Τι είναι τα αβοκάντο ακριβώς;
Σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας (CDPH), το δέντρο αβοκάντο της Κεντρικής Αμερικής προέρχεται από το Νότιο Μεξικό και την Κολομβία πριν από περίπου 7.000 χρόνια. Μέχρι τον 16ο αιώνα, οι Αζτέκοι και οι Ίνκας μοιράστηκαν το αβοκάντο με τους Ισπανούς κατακτητές, οι οποίοι τους ονόμαζαν αργότερα . Αργότερα παρατσούκλι “αχλάδια αλλιγάτορα” από αγγλούς αποίκους για το πράσινο, κλίμακα τους σαν δέρμα και σχήμα αχλαδιού, τα αβοκάντο έχουν εξομοιωθεί με τη Βορειοαμερικανική κουλτούρα σε τέτοιο βαθμό που υπάρχουν σήμερα 80 ποικιλίες Καλιφόρνιας – τα αβοκάντο Hass είναι τα πιο δημοφιλή του είδους τους.
Αλλά τι είναι το είδος τους; Θεωρούνται φρούτα ή λαχανικά;
Μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι τα αβοκάντο είναι πραγματικά καρπός! Πράγματι, σύμφωνα με τον ιστότοπο Avocado της Κρήτης, το αβοκάντο θεωρείται βοτανικά ως μούρο λόγω του σαρκώδους χαρτοπολτού και του μεγάλου ενιαίου σπόρου και επειδή αυτός ο καρπός είναι προϊόν ενός δέντρου.
Τι υπάρχει σε ένα αβοκάντο; Τα Βασικά Στοιχεία Διατροφής
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών (NCBI), αυτά είναι τα στοιχεία της διατροφής για περίπου το ήμισυ, ή 68 γραμμάρια (g), ενός αβοκάντο:
- Θερμίδες 114
- Φυτική ίνα 6 g
- Συνολική ζάχαρη 0,2 g
- Κάλιο 345 χιλιοστόγραμμα (mg)
- Νάτριο 5,5 mg
- Μαγνήσιο 19,5 mg
- Βιταμίνη Α 43 μικρογραμμάρια (μg)
- Βιταμίνη Ε 1,3 mg
- Βιταμίνη Κ 14 μg
- Βιταμίνη Β-6 0,2 mg
- Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 6,7 g
Συνολικά, τα αβοκάντο περιέχουν αρκετό κάλιο , φυτικές ίνες και λίπη. Αβοκάντο έλαιο μόνο του είναι σχεδόν τα δύο τρίτα (71 τοις εκατό) μονοακόρεστα λιπαρά οξέα – aka τα «καλά» λίπη αποδειχθεί ότι μειώνει την LDL, ή «κακή» χοληστερόλη και αυξάνουν την HDL, ή «καλή», χοληστερόλη , σύμφωνα με έρευνες Αυτά τα σημαντικά περιεχόμενα προσθέτουν σε πολλά οφέλη για την υγεία.