Βιολογική γεωργία – βιολογική καλλιέργεια 2021-2022-2023

Βιολογική γεωργία βιολογική καλλιέργεια 2021 – 2022 – 2023: Τα βιολογικά τρόφιμα παρουσιάζουν συχνά καλλυντικές ατέλειες.
Η βιολογική γεωργία , βιολογική ή βιολογική 1 είναι ένα σύστημα καλλιέργειας αυτόνομης εκμετάλλευσης με βάση τη βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων , χωρίς τη χρήση χημικών συνθετικών ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) ούτε για λίπασμα ή για την καταπολέμηση παρασίτων – ή για καλλιέργειες, λαμβάνοντας έτσι βιολογικά τροφή διατηρώντας παράλληλα τη γονιμότητα της γης και σεβασμό στο περιβάλλον . Όλα αυτά με βιώσιμο, ισορροπημένο και διατηρήσιμο τρόπο.2 3

βιολογική-γεωργια-βιολογική καλλιέργεια-2021-2022-2023

βιολογική-γεωργια-βιολογική καλλιέργεια-2021-2022-2023

Οι κύριοι στόχοι της βιολογικής γεωργίας είναι η απόκτηση τροφίμων υγιεινή, υψηλότερης διατροφικής ποιότητας, χωρίς την παρουσία χημικών ουσιών σύνθεσης και που λαμβάνονται μέσω βιώσιμων διαδικασιών. Αυτός ο τύπος γεωργίας είναι ένα παγκόσμιο σύστημα διαχείρισης της παραγωγής, το οποίο αυξάνει και βελτιώνει την υγεία των αγροσυστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της βιολογικής ποικιλομορφίας, των βιολογικών κύκλων και της βιολογικής δραστηριότητας του εδάφους.

Βιολογική γεωργία βιολογική καλλιέργεια 2021 – 2022 – 2023: Αυτό επιτυγχάνεται εφαρμόζοντας, όπου είναι δυνατόν, αγρονομικές, βιολογικές και μηχανικές μεθόδους, σε αντίθεση με τη χρήση συνθετικών υλικών για την εκτέλεση οποιασδήποτε ειδικής λειτουργίας του συστήματος. Αυτή η μορφή παραγωγής, εκτός από την εξέταση της οικολογικής πλευράς, περιλαμβάνει στη φιλοσοφία της τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των επαγγελματιών της, με τέτοιο τρόπο ώστε ο στόχος της να συνδέεται με την επίτευξη της ολοκληρωμένης βιωσιμότητας του συστήματος γεωργικής παραγωγής · Εννοώ, οικονομικά βιώσιμο .

Η φυσική γεωργία , η αυτόνομη γεωργία, η οικογενειακή γεωργία, η αγροτική γεωργία, είναι τύποι φυσικής γεωργίας που αναζητούν ισορροπία με το οικοσύστημα, είναι βιώσιμα γεωργικά συστήματα, τα οποία διατηρήθηκαν με την πάροδο του χρόνου σε διάφορες περιοχές του κόσμου που επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση για φυσικά και θρεπτικά τρόφιμα από ανθρώπους και ζώα, έτσι ώστε το γεωργικό οικοσύστημα να διατηρεί ισορροπία. Η βιοδυναμική γεωργία και η permaculture , μοιράζονται μερικές από τις αρχές και τις μεθόδους τους, αλλά είναι πιο πρόσφατες.

Βιολογική γεωργία βιολογική καλλιέργεια 2021 – 2022 – 2023: Σε αυτήν την πρακτική, μπορούν να ληφθούν υπόψη οι πολυκαλλιέργειες , οι οποίες, σε αντίθεση με τις μονοκαλλιέργειες, προκαλούν διάβρωση του εδάφους και εμποδίζουν τη χρήση των εδαφικών πόρων .

Τύποι καλλιεργειών Βιολογική γεωργία βιολογική καλλιέργεια 2021 – 2022 – 2023:
Μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες καλλιέργειες, επειδή είναι πολύ πρακτική, είναι η χρήση βεράντων . Αυτό το σύστημα είναι βασικό για τη βιοδυναμική γεωργία, που ιδρύθηκε από τον Rudolf Steiner το 1924. Με αυτόν τον τρόπο, γίνονται διαιρέσεις στο πεδίο πλάτους περίπου 1 m και του επιθυμητού μήκους. Χωρίς να αφήσει πλάτος πάνω από 1 μ., Έχει το πλεονέκτημα ότι η ταράτσα μπορεί να εργαστεί χωρίς να χρειάζεται να πατήσει πάνω της, και έτσι η καλλιεργούμενη γη δεν γίνοντα. Συνιστάται επομένως να αφήσετε ένα κατάλληλο βήμα ανάμεσα στη βεράντα και τη βεράντα.

Πρέπει να βασίζονται στην προσαρμογή στο περιβάλλον, στην αντίσταση / ανοχή του σε παράσιτα και ασθένειες και στην οικονομική αποδοτικότητά του. Στο μέτρο του δυνατού, η βιολογική ποικιλομορφία πρέπει να διατηρηθεί , εναλλάσσοντας ή αναμειγνύοντας διαφορετικές ποικιλίες. Η βιοποικιλότητα δίνεται από την ενσωμάτωση συστατικών σε διαφορετικά επίπεδα: edaphic ( γαιοσκώληκες , ωφέλιμα βακτήρια, μύκητες , οζίδια Rhizobium ). άγρια ​​είδη (30% των τυχαίων φυτών) · εναλλαγή καλλιεργειών . Αυτή η βιοποικιλότητα στο γεωργικό οικοσύστημα παρέχει σταθερότητα, αντίσταση και βιωσιμότηταξηρασίες , παράσιτα κ.λπ.

Οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιούν σπόρους των οποίων η προέλευση μπορεί να προέρχεται από συμβατική καλλιέργεια, λόγω της δυσκολίας εύρεσης σπόρων που παράγονται με οικολογικά κριτήρια. Τα ολοένα και πιο εκτεταμένα δίκτυα σπόρων ασχολούνται με την ανάκτηση τοπικών ποικιλιών σπόρων, κατάλληλα προσαρμοσμένων στο περιβάλλον και χωρίς γενετικές τροποποιήσεις.

Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών Βιολογική γεωργία βιολογική καλλιέργεια 2021 – 2022 – 2023:
Κύριο άρθρο: Βιολογικός έλεγχος
Η βιολογική καλλιέργεια πρέπει να βασίζεται σε προληπτικές μεθόδους, προωθώντας τη σωστή ανάπτυξη των φυτών και, ως εκ τούτου, τη φυσική τους αντίσταση στα παράσιτα και τις ασθένειες. Η πρόληψη πρέπει να μεγιστοποιηθεί μέσω κατάλληλων καλλιεργητικών πρακτικών που διασφαλίζουν την ορθή ανάπτυξη των φυτών και, επομένως, ότι είναι πιο ανθεκτικά. Τα εγγενή είδη και ένα κατάλληλο λίπασμα κάνουν τα φυτά πιο ανθεκτικά.

Αποφεύγοντας την καλλιέργεια ενός μόνο είδους, διαφοροποιώντας τα φυτευμένα είδη, παρεμποδίζεται η εμφάνιση των παρασίτων, χρησιμοποιώντας αυτό επαρκή περιστροφή και συσχέτιση στα χωράφια.

Συνιστάται να προωθηθεί η ανάπτυξη της φυσικής βοηθητικής πανίδας, μέσω της χρήσης φράχτων και της απελευθέρωσης χρήσιμων εντόμων ( παράσιτα ή αρπακτικά ), όπως τα παρασιτοειδή της αφίδας, Toxoptera aurantii .

Τελικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά προϊόντα φυσικής προέλευσης, όπως πυρεθρίνες που λαμβάνονται από αποξηραμένα άνθη χρυσάνθεμου ή Bacillus thuringiensis, τα οποία είναι αερόβια βακτήρια που παράγουν εντομοκτόνο τοξίνη.

Φερομόνες, ελκυστικά και απωθητικά
Το εκχύλισμα σκόρδου είναι βιοαποικοδομήσιμο και χρησιμοποιείται για να απωθήσει τις λευκές μύγες , τα πουλιά και τους διάφορους τύπους κορόιδων. Βασίζεται σε μια μάσκα τροφικής οσμής, φερομόνες (αποτρέπει την αναπαραγωγή παρασίτων) και παζλ πουλιών, επειδή το σκόρδο είναι ερεθιστικό για τα πουλιά. Δεν αποτρέπει ότι σε περιόδους μεγάλης πείνας, αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι αναποτελεσματική για τα πουλιά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες μέθοδοι όπως υπερηχογράφημα ή εκρήξεις αερίου με ανιχνευτές κίνησης.

Το εκχύλισμα σκόρδου μπορεί να καλύψει τη μυρωδιά των παγίδων φερομόνης από ορισμένα παράσιτα και να τα καταστήσει πιο αναποτελεσματικά.

Δείτε επίσης: Ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων Βιολογική γεωργία βιολογική καλλιέργεια 2021 – 2022 – 2023:
Γονιμοποίηση
Κύριο άρθρο: Οργανικό κομπόστ
Η γονιμοποίηση της γης που αφιερώνεται στη βιολογική γεωργία είναι ένας από τους πυλώνες αυτής της μορφής καλλιέργειας. Είναι πολύ πρακτικό ότι το λίπασμα είναι δικής του παραγωγής, ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα είναι η παραγωγή λιπασματοποίησης .

Η οργανική ύλη είναι η βάση της γονιμοποίησης, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα η πράσινη κοπριά που περιλαμβάνει την καλλιέργεια και την ταφή ενός φυτού, έτσι ώστε η αποσύνθεση της να λιπασματοποιηθεί, ειδικά χρησιμοποιώντας όσπρια , αυτά εμπλουτίζουν το έδαφος ειδικά σε άζωτο χάρη στα βακτήρια που ζουν στις ρίζες του και καθορίζουν το ατμοσφαιρικό άζωτο και ότι το φυτό, όταν θαφτεί, αποδίδει στο έδαφος με τη μορφή λιπάσματος.

Τα ανόργανα λιπάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι αυτά από φυσικές πηγές που έχουν εξαχθεί με φυσικές διεργασίες.

Δείτε επίσης: Κομπόστ Βιολογική γεωργία βιολογική καλλιέργεια 2021 – 2022 – 2023:
Συντήρηση εδάφους
Βιολογικός

Στο έδαφος υπάρχει φυσικά ένα άπειρο ζωντανών οργανισμών που πραγματοποιούν μια συνεχή «άροση»: τις ρίζες κατά την εξερεύνηση για νερό και θρεπτικά συστατικά. τα σκουλήκια, τα έντομα και τα τρωκτικά , με τις στοές τους · άλλους οργανισμούς με τα εκκρίματα και τα κατάλοιπά τους που βοηθούν στη δέσμευση των σωματιδίων του πηλού και του χούμου.

Ούτε πρέπει να παραμελήσουμε τη μεγάλη ποσότητα οργανικής ύλης που συμβάλλουν αυτοί οι οργανισμοί, καθώς και τη μετατροπή της οργανικής ύλης σε υλικό αφομοιώσιμο από τα φυτά.

Διάφορες εμπειρίες έχουν δείξει ότι η βιολογική εργασία έχει πλεονεκτήματα έναντι της μηχανικής εργασίας. Οπως είναι:

Δεν ζυγίζει το έδαφος καθώς περνάει μέσα από το έδαφος, το οποίο συμβαίνει συνήθως όταν δουλεύετε το έδαφος με μηχανήματα και απαιτεί βαθύτερη εργασία από καιρό σε καιρό.
Κόβοντας το γρασίδι και αφήνοντάς το ως στρώμα , παράγονται αρκετές βελτιώσεις, αφενός ο ήλιος δεν στεγνώνει το έδαφος, διατηρώντας την υγρασία και αφετέρου προστατεύει μικροοργανισμούς και άλλους οργανισμούς.

Από την άλλη πλευρά, τα τυχαία φυτά, ή επίσης “ζιζάνια”, δεν καταπολεμούνται συστηματικά. Πιστεύονται ότι προστατεύουν το ακαλλιέργητο έδαφος και τους οργανισμούς όπως τα αρπακτικά έντομα που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των παρασίτων. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της δομής του εδάφους, όταν επιστρέψει σε αυτό μόλις στεγνώσει ή κοπεί. Για να αποφευχθεί ότι το χωράφι είναι γεμάτο τυχαία, γίνονται εναλλαγές καλλιεργειών με ψεύτικη σπορά και ισορροπημένα προγράμματα λιπασμάτων.
Μηχανικός

Η βασική προϋπόθεση ότι η εφαρμογή πρέπει να πληρούν δεν είναι να μετατρέψει το χώμα σε βάθος έτσι ώστε να μην αλλοιώνουν τη φυσική τάξη του εδάφους, σε συνεργασία με εύκρατο και να μην κάνουν κατάχρηση τους, αποφεύγοντας έτσι εν μέρει τις ανεπιθύμητες ενέργειες των μηχανικών της γης, όπως η εναπόθεση αλάτων στα το έδαφος και η συμπίεση του ίδιου από το βάρος των μηχανημάτων.

Για πρακτικούς και ιστορικούς λόγους, οι λόγοι για τη χρήση μηχανικής οργώματος είναι:

Ταχύτερη εργασία στον αγρό, τόσο φύτευση, συγκομιδή όσο και θεραπείες.
Εξάλειψη του ανταγωνισμού που προκαλείται από την περιπέτεια.
Η μεταφορά των παραγωγών από το ίδιο πεδίο στον προορισμό τους.

inverter Βιολογική γεωργία βιολογική καλλιέργεια 2021 - 2022 - 2023, ινβερτερ

inverter Βιολογική γεωργία βιολογική καλλιέργεια 2021 - 2022 - 2023,ινβερτερ

inverter Βιολογική γεωργία βιολογική καλλιέργεια 2021 - 2022 - 2023: Κομπόστ, Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών, Γονιμοποίηση, φυσική γεωργία inverters

Το καλάθι μου
Wishlist
Recently Viewed
Compare Products (0 Products)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Categories